;

O našich čajích

Možná nás ještě neznáte a najednou nabízíme čaje za výhodné ceny. Je to v pořádku a jsou kvalitní? 

K vyvrácení těchto obav slouží tato stránka. Chceme vás ujistit, že naše čaje splňují všechny platné normy. Pochází z ekologicky kontrolovaných plantáží a mají platnou BIO certifikaci QUALISUD – FR-BIO-16. Zároveň všechny námi nabízené příchutě nesou označení AB – Agriculture Biologique. Čaje pochází od ověřeného francouzského dodavatele, který si dává záležet na důkladné kontrole svých surovin a všech technických procesů, které každoročně zdokonalují pro zachování té nejvyšší možné kvality a čistoty.

  • FR-BIO-16 (QUALISUD) – nezávislá kontrola dodavatele podle pravidel EU pro ekologické zemědělství. To znamená, že byl čaj vypěstován a zpracování bez syntetických pesticidů a GMO, s přísnými kontrolami původu a šetrností k půdě i biodiverzitě.

  • AB – Agriculture Biologique – francouzská národní značka BIO v souladu s EU. U zpracovaných výrobků garantuje, že min. 95 % zemědělských složek pochází z ekologického zemědělství.

  • Pečlivě vybíráme dodavatele. 
  • Transparentně uvádíme původ.
  • Skladujeme šetrně a v čistotě, aby si čaj držel vůni i chuť.

 

Plantáže ze kterých pochází naše čaje:

Taishan: Matcha a část zelených čajů pochází z plantáží, které dodavatel uvádí pod názvem Taishan. Jde o ekologicky vedené zahrady v čínské čajové oblasti: kopcovitý terén, ranní mlhy a pečlivá práce se stíněním porostu před sklizní, aby lístky zůstaly jemné a přirozeně sladké. Pěstování probíhá bez syntetických pesticidů a s důrazem na zdravou půdu (organická hnojiva, mechanické odplevelení). Hlavní sklizeň pro zelené čaje probíhá na jaře; sbírají se mladé vrcholové lístky. Původ našich čajů je díky šaržím dohledatelný od zahrady až po balení.

Jinjing: Zahrady JinJing leží v čajové krajině se zvlněnými svahy a vlhčím klimatem, kde čajovníkům prospívá střídavý přirozený stín a rozdílné teploty mezi dnem a nocí. Pěstitelé pracují v režimu ekologického zemědělství: bez GMO a syntetických pesticidů, s odděleným zpracováním bio surovin. Hlavní sběr začíná na jaře a pokračuje v kratších vlnách podle počasí; pro černé čaje se lístky nechávají řízeně zoxidovat, aby vynikla plná, kulatá chuť. I tady evidujeme šarže, takže víme, z které sklizně váš čaj pochází.

 

Máte dotaz nebo chcete vidět certifikáty? Napište nám.

 

zpátky k nabídce